Die Drei Dörfer Musikanten
Blaasorkest van Egerländer, Böhmisch, Tsjechisch, Volks en Dansmuziek.
 

13 maart 2022 Beyerslandkapel Lennisheuvel

 

Die Drei Dörfer Musikanten 'on tour'.
Op zondag 13 maart ’22 speelde de kapel in Lennisheuvel bij Boxtel.
Hoewel de uitnodiging van de Beyerslandkapel pas kort geleden bij het secretariaat binnenkwam reageerden de muzikanten positief.
Ongetwijfeld speelde mee dat het nu weer kán, met al die corona-toestanden van de afgelopen tijd.
Dus: op pad en aan de slag!
We speelden daar in een programma samen met nog twee kapellen: de Beyerslandkapel opende de muziekmiddag, vervolgens waren wij aan zet en de afsluiting werd verzorgd door Freunde Echo uit Overloon.
Het werd een mooie middag vol blaasmuziek en met drie zeer enthousiaste blaaskapellen.
De Beyerslandkapel speelde op een vlotte wijze een aantal muziekstukken uit zowel het Egerländer repertoire als ook een aantal Tsjechische nummers. Zoals gezegd zéér enthousiast, de vonken spatten eraf.
Ons programma kende ook vele zangnummers alsook een nummer met het Die Drei Dörfer Musikanten-koor waarbij (bijna) alle muzikanten hun zangkwaliteiten konden laten horen: ‘Grüss Got Ihr Freunden' was de titel van dit nummer.
Dat viel zeer in de smaak.
Opvallend was dat onze zangnummers, ook de Tsjechische nummers, op veel bijval konden rekenen en stevig werden meegezongen vanuit het publiek.
Na ons optreden werd het podium gevuld door 'Freunde Echo'. Deze blaaskapel speelt alleen Tsjechische muziek, zowel instrumentaal als ook met zang.
De zeer begaafde muzikanten speelden en zongen de sterren van de hemel en een prachtig solistisch muziekstuk was er van klarinettist Pieter van der Loo die een onwaarschijnlijke vingervlugheid demonstreerde.
Deze muziek was een prachtig sluitstuk van een zeer geslaagde muziekmiddag.
André