Home
Mededelingen
Inzendingen
Agenda
Fotoalbum
De Geschiedenis
Gastenboek
Contact

Mededelingen

In september hebben wij weer gerepeteerd in De Vink. Gezien de nieuwe maatregelen vinden wij toch verstandig om de komende weken een pauze in te lassen. Er staan voorlopig geen optredens in de agenda en willen onze eigen achterban toch ook beschermen. 

 

Zondag 6 september hebben wij het eerste en wellicht ook het laatste terras van dit jaar gegeven. In afgelopen periode hebben wij iedere woensdag gerepeteerd in De Vriendschap Boskant. Wij hebben het zeer op prijs gesteld dat wij hier terecht konden. Als een dankje je wel afgesproken om dit optreden te verzorgen. Het was voor de muzikanten een beetje behelpen gezien 1, 5 mtr afstand. Wegens ziekte en vakanties waren alle leden aanwezig.

Al waren de weersvooruitzichten niet zo denderend het was net tedoen deze middag. Ook over de opkomst van de toehoorders hoefden wij niet te klagen zodat wij van een geslaagde middag kunnen spreken.  

 

 

De afgelopen periode zo wat iedere woensdag gerepeteerd in De Vriendschap Boskant. De meeste leden van de kapel zijn niet met vakantie geweest zodat het repeteren zinvol is geweest. Vanaf 9 september kunnen wij weer terecht in De Vink.  

 

 

Wij zijn weer voorzichtig begonnen met de repetities. Bij De Vriendschap in Boskant hebben wij nu de mogelijkheid gevonden aangezien De Vink tot 1 september gesloten blijft.  

 

Vrijdag 20 maart: de Algemene Jaarvergadering van de Vriendenclub gaat niet door. 

 

Woensdag 18 maart: geen repetitie.

 

Woensdag 11 maart: gezien het Coronavirus de repetitie afgelast.

 

Woensdag 4 maart: Na een afwezigheid van 6 weken eindelijk in staat om naar de repetitie in De Vink te gaan. Na een geslaagde open hart operatie ben ik nu zo ver dat ik weer voorzichtig  aan mijn verder herstel kan werken. Er bleken vanavond verschillende zieken te zijn zodat er maar een gering aantal leden aanwezig waren. Ik heb zelf ook niet meegespeeld maar hoop volgende week weer mee te kunnen spelen.  

 

Zondag 19 januari: het jaarlijks Nieuwjaarsconcert in Sociaal Cultureel Centrum De Vink in Schijndel. Iets later als wij gewent zijn. Alle plaatsen waren deze middag bezet in de grote zaal.Vele bekende en onbekende mochten wij deze zondagmiddag begroeten. Met Willy de Lange als gast klarinettist een dertig tal nummers ten gehore gebracht. Wij kunnen terug zien op een geslaagd Nieuwjaarsconcert. 

 

Woensdag 15 januari: zit nog steeds op een oproep te wachten en het ziet er nu na uit dat het concert haalbaar is voor mij. Ben me nu ook aan het voorbereiden op het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in De Vink. Vanavond bericht ontvangen dat André een ongeval heeft gehad met het zagen. Wij gaan er vanuit dat hij zondag gewoon mee kan doen. Mart met vakantie. 

 

Woensdag 8 januari 2020: de eerste repetitie avond van het jaar. Ditmaal verstek laten gaan vanwege mijn verjaardag. André met vakantie. Toon heeft waargenomen.

 

Woensdag 18 december en maandag 30 december zijn er repetities geweest. Vanwege ziekte ben ik verder niet meer aanwezig geweest. Zoals ik gehoord heb is er flink gewerkt.

 

Woensdag 11 december: de tijd begint te dringen voor ons eerst volgende optreden. Zijn druk in de weer om alles prefect te laten verlopen. Mart had maandelijkse vergadering en was als enigste afwezig. Ook onze twee gast muzikanten Willy en Rien waren weer present. Zoala het er nu na uitziet zal ik de komende tijd verstek moeten laten gaan. 

 

Woensdag: 4 december: vanavond geen zieken maar andere verplichtingen voor Martien en Jan van de Wijdeven. De posaune speler was ook weer een halve repetitie aanwezig. Ook een klarinettist aanwezig die de partijen van Yvonne gaat spelen op het Nieuwjaarsconcert. Mari  van  Dinther wel aanwezig maar niet meegespeeld. Was vanmorgen bij de tandarts geweest en dat was een beetje tegen gevallen. Jan van Hamond was ook weer present om ons nog eens flink op de puntjes te wijzen. 

 

Woensdag 27 november: vanavond heeft de overlegvergadering met het bestuur van de Vriendeclub en de kapel plaatsgevonden. Onze voorzitter had zich helaas afgemeld daar hij nog steeds ziek is. Beterschap Martien.  Ook op de repetitie hebben wij Martien gemist terwijl Mart zijn maandelijkse vergadering had. Flink gewerkt aan het programma voor het Nieuwjaarsconcert. Nieuwe posaune erbij?  

 

Woensdag 20 november: ondanks dat onze voorzitter de griep spuit heeft gehad toch de griep te pakken. Ook Frenk is niet gevrijwaard gebleven. Beide heren ontbraken deze avond. Flink gerepeteerd onderleiding van André. 

Woensdag 13 november: vanavond wel De Vink kunnen bereiken.

Aangezien André een vergadering had was deze niet aanwezig. Toon heeft vanavond zoals gebruikelijk de repetitie geleidt. Wij hebben derhalve weer een flink aantal nummers gespeeld. Daar ik een tweetal weken uit de roulatie ben geweest viel dat niet mee. De komende week maar weer flink was blazen. Kan nooit geen kwaad zei de dokter.  Ook Mart was er vanavond niet zodat het klein koper maar matig bezet was.  

Woensdag 6 november: mocht niet zo zijn. Ik was al bij De Vink maar vond het toch niet verstandig om de repetitie te bezoeken. Hopelijk krijg ik as dinsdag uitslag van de onderzoeken en wat ze er aan gaan doen.

 

Woensdag 30 oktober: helaas vanwege gezondheid klachten niet aanwezig op de repetitie welke verder door iedereen is bezocht. Hopelijk is het eenmalig.

 

Woensdag 23 oktober: vanavond een ieder aanwezig. Jan ook weer eens present om de nieuwe nummers die wij aan het instuderen zijn te beoordelen. Peter heeft vanavond weer getrakteerd op de befaamde grote appelflappen. Ze waren weer lekker. 

 

Woensdag 16 oktober: geen repetitie wegens diverse leden andere verplichtingen. 

 

Woensdag 9 oktober: de repetitie stond vanavond onderleiding van Toon daar André andere verplichtingen had. Ook Mari was niet aanwezig aangezien hij op bedevaart is naar Lourdes. Een flink aantal muziekwerken door gespeeld welke wij al geuime tijd niet gespeeld hebben. 

 

Woensdag 2 oktober: onze weekelijkse repetitie avond onder leiding van André. Vandaag alleen Mart niet aanwezig van wege werkzaamheden. Druk aan de de slag gegaan met de voorbereiding op ons Nieuwjaarsconcert.

 

Zaterdag 28 september de jaarlijkse Vriendenavond gehouden in De Kafmolen Hoofdstraat Schijndel. Een mooi opkomst van de bekende vrienden. Op deze avond mocht de kapel weer een cheque ontvangen van 500 euro waarvoor onze hartelijke dank. Complete kapel welke in een iet wat krappe ruimte moest plaatsnemen. Het ging net. 

Woensdag 25 september: verschillende leden afwezig in verband met familie omstandigheden. Mart, Mari van Dinther, Jack en Frenk. Christ wel aanwezig maar heeft nog niet meegespeeld. Ook Peter moest verstek laten gaan. De nieuwe nummers zijn weer flink gerepeteerd. Yvonne is vandaag afscheid komen nemen van de kapel en heeft voor twee weken koeken meegebracht. Yvonne bedankt voor de tijd dat je bij de kapel bent geweest. 

 

Zondag 22 september het tweede optreden dit jaar bij Het Tramhuys Hoofdstraat in Schijndel. Ook vanmiddag weer een vol terras. Een heleboel voorbijgangers die even bleven staan om naar onze muziek te luisteren. Maar ook toehoorders die op het terras zaten hebben kunnen genieten van ons optreden. Helaas werd een van onze muzikanten (Mart) naar huis toegeroepen van wege een sterfgeval.

 

Woensdag 18 september: een ieder aanwezig op deze repetitie avond. Door André weer een nieuw nummer uitgereikt welk wij gaan spelen op het Nieuwjaarsconcert. Ook de overige muziekwerken die nu op de lessenaar liggen zullen dan te gehore worden gebracht.  

 

Woensdag 11 september: Vanavond was een ieder aanwezig alleen Christ heeft niet meegespeeld maar was weer duidelijk aanwezig. In de pauze nog heerlijke gebak van Anny. Alle nieuwe muziek gerepeteerd. Mogelijk nieuwe lid aanwezig om de klarinet partij in te vullen in plaats van Yvonne. 

 

Zondag 8 september: wederom een optreden bij de Aado-Meierijstad-Toertocht op de Markt in Veghel. Tegenover het terras van Café Abbey Road hebben wij onze tent opgebouwd. Gelukkig is het de hele middag droog gebleven en zaten wij uit de wind.De overige aanwezige terrassen hebben ook mee kunnen genieten van het gespeelde programma wat aangepast was aan de bouwjaren van sommige auto's welke meereden met de toertocht. De alt-saxen zijn behoorlijk aan bod gekomen deze middag. Vandaag konden wij ook geen beroep doen op Christ en was Mari van der Heijden met vakantie. 

 

Woensdag 4 september: weer de normale repetitie avond onder leiding van André. Door de muziekcommiessie zijn weer een aantal nieuwe nummers aangedragen welke wij via de compuetr konden downloaden. Zijn met frisse moed aan begonnen. Deze nummers zullen wel gaan lukken want ze klinken lekker.

 

Zondag 1 september: voor de eerte keer een optreden bij De Helden van Kien op de Kienehoef Sint-Oedenrode. Een heel mooie locatie in het park. Deze zondag was het niet zo warm en dankzij ons opgezette tentje enigzins beschut voor de wind en de zon. Een beter optreden als de week van te voren. Het was een verdienstelijk terrasconcert. Ditmaal nog steeds zonder Christ en Mari was met vakantie. Toon had vandaag een andere verplichting. Gelukkig hebben wij altijd nog Peter. Deze heeft vanmiddag de bas partij ingevuld. Bedankt Peter.  

 

Woensdag 28 augustus is Jan weer aanwezig na zijn vakantie. Gaan volop repeteren voor de volgende optredens. Wij kregen vanavond de mededeling dat Yvonne gaat stoppen bij de kapel. Volgende week woensdag komt zij zelf een toelichting geven. Christ is thuis aan het herstellen van zijn arm breuk. Hij baalt natuurlijk als een stekker. Een twee tal nieuwe nummers uitgereikt gekregen.

  

Zondag 25 augustus: optreden bij De Vriendschap Boskant Sint-Oedenrode. Het was weer warm. Een optreden waarbij wij een invaller drummer hadden voor Piet te weten Berry uit Beesd. Bedankt Berry. Zaterdag avond bereikte het ons het bericht dat onze Christ was gevallen. Het resultaat een gebroken arm. Christ is voorlopig uitgeschakeld. Christ een voorspoedig herstel toegewenst. We hebben je al gemist hoor. Het terras was weer behoorlijk bezet de gehele middag en alle aanwezig kregen van een 86 jarige een drankje aangeboden.  

Woensdag 21 augustus: wij zijn weer terug van ons zomerreces en gaan er weer vol tegen aan. De meeste van onze leden zijn weer behouden terug. Mari van der Heijden is nog in Lourdes en Yvonne had andere verplichtingen. De overige muzikanten moesten flink werken want voor as zondag hebben wij een invaller drummer en die heeft de saxofoonmuziek die wij spelen nog niet zo vaak gespeeld. 

 

Zondag 7 juli: het laatste optreden voor de vakantie bij de fietstocht en BBQ van de Vriendenclub bij De Vink. Ook nu weer prachtig weer om te fietsen en na afloop genieten van de muziek van de kapel. Weer een geslaagde middag. 

 

Zaterdag 6 juli: ditmaal een terrasconcert op zaterdag en wel bij Het Tramhuys in Schijndel. Een heel mooie locatie met een schitterend terras waar het goed toeven is. Het weer was ook prima voor dit optreden en het talrijke publiek kon weer genieten van onze muziek. 

 

Woensdag 3 juli: de laatste repetitie voor ons zomerreces. Een ieder aanwezig en hebben ons terdege voorbereid op de komende concerten komend weekend bij het Tramhuys en de BBQ van de Vriendenclub.

 

Oud-Rijsingen maakt goede doelen blij.

Vrijwel dagelijks brengen inwoners van Sint-Oedenrode en omstreken bergen oud papier naar buurtschap Oud-Rijsingen. Dat levert ieder jaar een mooie zakcent op voor de buurtvereniging , maar het grootste deel wordt geschonken aan goede doelen. Ieder jaar is dat een moment waar het buurtschap naar uit kijkt. Zo ook afelopen zaterdagmiddag toen de schaduw van wat bomen werd opgezocht om vertegenwoordigers van maar liefst vier goede doelen te ontvangen. Zo ook de kapel in persoon van onze voorzitter Martien van Erp. Martien mocht een cheque van maar liefst 400 euro in ontvangst nemen. Buurtvereniging Oud-Rijsingen onze hartelijke dank. 

 

 

 

Zondag 30 juni: ons eerste terrasconcert van dit jaar. Ook nu weer de locatie bij café D'n Toel in Olland. Aangezien het terras op deze locatie is aangepast was het niet noodzakelijk om onze tent op te bouwen. Dat scheelt een hele boel werk. Het was er niet zo warm meer als de dag daarvoor dus het was heerlijk om plaats te nemen en te genieten van onze muziek. Het terras was dan ook de gehele middag goed gevuld en wij kunnen terugzien op een geslaagd concert. 

 

Woensdag 26 juni: Christ had alles weer netjes opgesteld maar was verder niet aanwezig deze avond. Verder was een ieder aanwezig zo ook Jan. Weer een goede repetitie gehad. 

Woensdag 19 juni: aangezien ik enkele dagen in Friesland verbleef niet aanwezig op de repetitie.  

Woensdag 12 juni: daar mijn kleinzoon zijn Havo-diplom heeft behaald was ik deze avond niet aanwezig.

 

Woensdag 5 juni: vanavond was ik zelf degene die het volgende nummer doorgaf. Wij zijn verder gegaan waar Toon de vorige week was gebleven en hebben een groot aantal nummers doorgespeeld. 

 

 

 

 

Top